Loading Events

Inmiddels is de zomer aardig in beeld en heeft het demissionair kabinet een routekaart gepresenteerd waaruit blijkt dat we na de zomer weer een leuke rit kunnen gaan organiseren.

Om dit kracht bij te zetten heeft Classic Events contact gezocht met Joep Wanders, de voormalig organisator van de ABC Rally, met de vraag of hij bereid is de route voor de ABC Trial 2021 voor ons uit te zetten vanuit het vertrouwde Van der Valk Hotel “Emmen” in Nieuw-Amsterdam. Al snel werd daar bevestigend op geantwoord en zodoende kunnen we nu dus definitief aankondigen dat hij de route van de komende ABC Trial voor zijn rekening zal nemen.

Naar aanleiding van de laatste paar nieuwsbrieven hebben we inmiddels een handvol early adapters zien langskomen die zich direct hebben ingeschreven. Maar er zijn nog ruim plekken beschikbaar voor deze editie!

Joep wil nog niet te veel kwijt over de route maar heeft beloofd een aantal goede, vertrouwde elementen in de ABC op te nemen (waaronder prachtige routes en een pittig niveau) en tegelijkertijd op zoek te gaan naar gebieden waar al geruime tijd (of nog) niet gereden is, om zo een spannende mix van oud en nieuw te creëren.

De editie van 2021 zal een 1 daagse rally zijn die plaats vind op zaterdag 25 september. Een week voor de start van de Tulp en dus de laatste kans uw zowel de rijder- als navigatie-skills te testen na deze lange winterslaap en tegelijkertijd een uitgelezen gelegenheid om de auto nog één laatste keer aan de tand te voelen. En last but not least: speciaal voor deze gelegenheid zal Joep enkele trajecten in de route opnemen volgens het Pijlen & Punten systeem van de Tulpenrallye.

Schrijf je dus nu in voor de komende ABC Trial, dan zien we elkaar in Emmen!

PS: als je uitgerust aan de start wilt verschijnen, dan is een overnachting in het fraaie hotel Van der Valk hotel “Emmen” aan te raden. Een overnachting in een tweepersoonskamer met (een érg goed) ontbijt (voor 2 personen) kost slechts €  119,50 voor deelnemers aan de ABC Trial. Telefonisch reserveren (0591-571800) én  melden dat je deelneemt aan de ABC!

Wat is The ABC-Trial?

De ABC-Trial is een navigatierally voor klassieke auto’s tot het bouwjaar 1990 die traditioneel in het laatste weekend van september georganiseerd wordt. Er zal gestreden worden in 3 klassen; Master, Trial en Challenge (die gelijk staan aan het oude Expert, Sport en Toer).

Wat kunt u verwachten?

Datum                                                 25 september 2021

Auto’s                                                  minimaal 30 jaar oud op de dag van de rally

Lengte                                                 gemiddeld 280 km

Navigatie                                            kaartlezen op diverse soorten kaarten met verschillende systemen

Start & Finish                                    Hotel Van der Valk, Emmen

Voor alles klassen is gezocht naar een balans tussen verschillende (oude) kaarten met verschillende schalen zonder al teveel tijdsdruk, maar daarnaast enkele specials en regularity’s waar de deelnemers wél rekening moeten houden met de klok.

Om het compleet te maken is er ook minimaal één rijvaardigheidstest in de route opgenomen.

Editie 2021

Meer over de route en de uitzetters voor de editie van 2021 zullen hier zo spoedig mogelijk volgen!

De klassen uitgelegd

Er wordt gestreden in drie klassen, de Master-, Trial- en Challenge-klasse met elk hun eigen niveau. De Master- en Trial-klasse rijden een uitdagende rally, waarbij er niet te veel omgereden wordt in de Trial-klasse.

De Challenge-klasse rijdt een aanzienlijk minder zware rally, waarbij het voornamelijk om het lekker rijden en de mooie weggetjes gaat. Dus ook erg geschikt voor deelnemers die nog nooit rally hebben gereden.

Heb ik een licentie of KNAF Rallypas nodig?

Nee, voor de ABC-Trial hoeft u niet in het bezit te zijn van een rally-pas of –licentie. De KNAF-rallypas wordt u aangeboden door de organisatie. De rit wordt verreden onder de auspiciën van zowel de KNAF (verzekering- en organisatorisch technisch) als de NHRF (reglementair w.b.t. routerechnisch).

Kampioenschappen

De ABC Trial telt zowel mee voor het DHRC kampioenschap als het KNAF kampioenschap.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de ABC-Trial 2021 bedraagt € 285,- indien betaald voor 1 augustus 2021 en € 310,- indien betaald na 1 augustus 2021. Uw inschrijving wordt bevestigd nadat het volledige bedrag door ons is ontvangen.

Wat is er inbegrepen in het inschrijfgeld?

Voor dit bedrag krijgt u de vertrouwde rallybescheiden als het routeboek en de rallyschilden.

Ook koffie bij ontvangst, lunch en diner zijn inbegrepen.

Details

Start:
25 September 2021
End:
26 September 2021
Cost:
€285,00
Event Category:

Organizer

Classic Events
Phone:
+31 578561115
Email:
info@classicevents.nl

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available

ABC Trial 2021

25 September 2021 - 26 September 2021

€285,00

Title

Go to Top